اپلیکیشن رسمی پوریا مظفریان را به صفحه اصلی خود اضافه کنید.
این صفحه را در مرورگر سافاری باز کنید.
در نوار پایین بر روی دکمه Share بزنید.
در منو باز شده در قسمت پایین گزینه Add to Home Screen را انتخاب کنید.
در مرحله بعد در قسمت بالا روی Add بزنید.

آیا می تونین با جمع مخالفت کنین؟ ( آزمایش همرنگی )

253_آیا_می_تونین_با_جمع_مخالفت_کنین؟_مقاله

آیا براتون پیش اومده که نظر مخالفی داشته باشین. ولی وقتی نظر بقیه رو می شنوین، نظرتون رو عوض کرده باشین؟ خب ممکن است خیلی از افراد به این سوال، پاسخ منفی بدن. ادعا داشته باشن که به هیچ وجه نظر خودشون رو عوض نمی کنن. تو این مقاله از سایت پوریا مظفریان قصد داریم به صورت علمی با کمک آزمایش همرنگی به این سوال پاسخ بدیم که چقدر احتمالش وجود داره که شما مخالفت کنین؟

آزمایش همرنگی

موضوعی که تو مقدمه به اون اشاره کردیم، موضوعیه که خیلی از جامعه شناس ها و روان شناس ها به اون فکر می کردن. همون طور که می دونین زمان که دانشمندها به مسئله ای برخورد می کنن، به سراغ آزمایش کردن میرن.

در اواسط قرن بیستم یه روان شناس به اسم اش، یه آزمایش طراحی کرد تا بررسی کنه آیا تمایل فرد به خاطر پیروری کردن از رفتار گروه های اجتماعی تغییر می کنه؟ این آزمایش یه آزمون تصویری بود. تو این آزمایش رفتار یه دانشجو مورد بررسی قرار می گرفت.

سوال آزمایش هم سوال عجیب و غریبی نبوده. این دانشجو همراه با چندین نفر تو این آزمون شرکت کردن. البته به جز اون دانشجو مظلوم، بقیه با آقای اش همدست بودن و می دونستن که قضیه از چه قراره!

تو این آزمایش، از این افراد سوال پرسیده می شده که در این تصاویری که بهشون نشون داده میشه، کدوم خط از خط هایی که در کارت سمت راسته، با خط کارت سمت چپ برابره. بار اول این افراد نامردی نمی کنن و به درستی جواب میدن.

اما بار دوم، قضیه فرق می کنه. همه این افراد دسته جمعی یه پاسخ اشتباه میدن. خب فکر می کنین چه اتفاقی اتفاد؟ آیا در این آزمون به سادگی کسی همرنگ و همنوای جمعیت میشه؟ در ادامه نتیجه این آزمایش رو بررسی می کنیم.

نتیجه آزمایش همرنگی

در کمال تعجب 75 درصد این دانشجوهای مورد آزمایش، حداقل یه بار همرنگ جماعت شدن. وقتی همه این گروه ها رو بررسی کردن، متوجه شدن که این دانشجوهاف تقریبا تو یک سوم این پاسخ های غلط همرنگ و همنوای جمعیت شدن! االبته به همین جا هم ختم نمیشه. برای این که نشون بدن این دانشجوها قدرت تشخیص دارن، ازشون خواسته شد روی کاغذ اندازه درست خط رو بنویسن. تقریبا همه هم به درستی پاسخ دادن.

در این آزمایش ها هر چه تعداد همدست های آقای بیشتر بود، دانشجو راحت تر همرنگ با بقیه می شد. البته این آزمایش به صورت های مختلفی هم انجام شد. یکی از این حالت ها این طور بود که اگه از بین تمامی همدست های آقای اش، اگه یکی به جای جواب غلط، جواب درست رو می گفت؛ باعث می شد که تقریبا کسی همرنگ گروه نشه.

وقتی از خود دانشجوها پرسیدن که چرا جواب درست رو انتخاب نکردن، اکثرا گفتن با این که جواب رو می دونستن، از خطر مسخره شدن می ترسیدن و به همین خاط همنوایی رو انتخاب کردن. البته برخی هم ادعا داشتن که جواب بقیه درست بوده!

از این آزمایش متوجه میشیم که احتمال این که دچار همرنگی با جماعت بشین خیلی بیشتر از چیزی هست که فکر می کنین. البته توصیه ما به شما اینه که سعی کنین با بالا بردن عزت نفس خودتون، این مشکل رو برطرف کنین. این طوری نیازی به تایید دیگران هم ندارین.

برای شروع می تونین این بار وقتی سوالی پرسیده شد، نظر واقعی خودتون رو بگین و از مسخره شدن نترسین. تو کامنت ها برامون بنویسین که آیا شما هم دچار همنوایی شدین؟ برامون تعریف کنین.

تمام!

نظرات کاربران
نام و نام خانوادگی:
ممنونم که نظرت رو با بقیه به اشتراک گذاشتی.
keyboard_arrow_up